سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه شیفته بازی و دل باخته سرگرمی و طرب است، خردورزی نکرده است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

صفحات اختصاصی
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :26
بازدید دیروز :11
کل بازدید :127693
تعداد کل یاداشته ها : 30
103/2/9
7:48 ع


از آنجا که جسم انسان جزئی از طبیعت است، برای هر بیماری طبیعت گیاه مداوای آن را عرضه کرده است. آدمی هر چه به طبیعت نزدیک تر شود، سالم تر بوده و بیماری خود را سریع تر، بهتر و مطمئن تر درمان می کند. باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمی شود. وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمت های بزرگ الهی است. در این قسمت به معرفی برخی از آنها و بیان خواص شان می پردازیم.
به
در فصل پاییز قابل دسترسی می باشد. میوه این گیاه خواص فراوانی دارد. از جمله: نرم کننده سینه و شکم - ضدتنگی نفس - درمان کننده سل - تقویت کننده معده - دارای ویتامین های (آ، ب، ث) - خوش آب و رنگ کننده جنین - تقویت کننده قلب - ضدوسواس - اشتهاآور -نشاط آور - تقویت کننده کبد - دافع بوی دهان - تقویت کننده قوای مغزی - ادرارآور - ضدتهوع- ضد خونریزی معده - تقویت کننده کار دستگاه های عمومی بدن - تقویت کننده اعصاب- کوچک کننده شکم. شربت به لیمو مقوی قلب و معده است. در روز نیمی از میوه آن را میل کنید.
بامیه
بامیه یک خوراکی طبیعی می باشد و با بامیه های شیرینی پزی تفاوت دارد. از خواص آن: ضدتب - دافع صفرا و سودا و بلغم و کرم معده - ضدسرفه - دارای ویتامین های (آ، ب، ث) - ضدفساد خونی - تقویت کننده بینایی - اشتها آور - نرم کننده سینه و تقویت کننده اعصاب می باشد. مقدار مصرف آن یک عدد در هفته است.
زرشک
از این گیاه زیبا در شکل های گوناگون استفاده می شود و خواص فراوان زیر را دارد- دافع صفرا - ضدعطش - ضدحرارت معده - مقوی هضم غذا - پادزهر سموم - ضدآسم - ضداستفراغ - ضدغش - اشتهاآور - درمان کننده زخم معده - تقویت کننده گوارش - ضدنفخ.
انگور
میوه ای در انواع مختلف و رنگ های متنوع. این گیاه، در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است، از جمله: ضدسرطان - ضدترشی خون - ضدسوء هاضمه - ضدچربی اضافی خون - ضدرماتیسم - دارای ویتامین های (آ، ب، ث، د) - ضدنقرس - تقویت کننده قلب - ادرارآور - ضدخون ریزی معده - ضدسنگ کلیه و مثانه - ضدمسمومیت - ضداوره - زیادکننده خون و نرم کننده شکم.
اسفناج
این سبزی دارای ویتامین های (آ، ب، ث، د) می باشد. همچنین ضدسرطان - ادرار آور- ضدترشی خون - زیادکننده خون - ضدنفخ - تسکین دهنده درد سینه و کمر و ریه و گلو - ضدرعشه - دافع بوی دهان - تقویت کننده کبد - ضدعطش - محکم کننده لثه ها - اشتها آور- تقویت کننده عضلات و استخوان ها است.


  
  

سلام عید همتون مبارک.متن زیر توسط دوست خوبمان محسن ابراهیمیان اردکانی برایمان فرستاده شده است. 

خطابه غدیر تنها خطابه ایست که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم نه تنها  شنیدن و دانستن آن را برای همگان واجب دانسته بلکه رساندنش به دیگران را نیز به ما تکلیف نموده اند. در فرازی از این خطبه آمده (پس برسانند حاضران،غائبان را و پدران ، فرزندان را تا روز قیامت.

یکی از کسانی که دستور پیامبر را سرلوحه کار خویش قرار داد و سالهای سال با زحمات طاقت فرسا و دشواریهای بسیار به اجرا در آورد حضرت آیت الله علامه امینی بود.

از دیدگاه او،امت اسلام که با زوال دولت 623ساله عثمانی روبرو گشته بود و تلخی های بسیار چشیده،بهتر از نظام مدینه فاضله اسلامی را که در آن اصل بنیادی غدیر مطرح است تجربه نماید.نظامی که پیامبر جز به آن سفارش نفرموده بود.

علامه امینی با تالیف کتاب الغدیر خاطرات عصر نبوی را تجدید می کند،عصری که رسول گرامی اسلام رهبری آن را بر عهده دارد و بعد از خود، ولایت علی ابن ابیطالب علیه السلام را معرفی کرده است.علامه امینی با کتاب گرانقدر الغدیر جلوه های شوکت و عظمت امت اسلامی را در خاطره ها زنده میدارد و اصل اصیل و محور حکومت قرآنی جریان غدیر را یادآور می شود.علامه نستوه برای جمع آوری اسناد غدیر و دیگر تالیفاتش مسافرت های طولانی و چندماهه به هند و سوریه داشته و ساعت ها در درون کتابخانه های بزرگ از روی کتب قدیمی و خطی نسخه برداری کرده است.ایشان خود میگوید من برای نوشتن الغدیر ده هزار کتاب را که ممکن است هر کتاب در چندین مجلد باشد از بای بسم الله تا تای تمت خوانده ام و به صد هزار کتاب مراجعه مکرر داشته ام .

در پایان شایسته است خاطره ای را که فرزند ایشان نقل کرده بازگو کنیم تا مقام علامه امینی در نزد امیرالمومنین علیه السلام بر همگان معلوم گردد.ایشان می گوید:(وقتی خواستم بعد از رحلت پدرم از نجف به ایران بیایم،رفتم خدمت آیت الله سید محمد تقی بحرالعلوم که از نوه های مرحوم علامه بحرالعلوم بود.وقتی چشمش به من افتاد شروع کرد به گریه کردن.گفتم به خاطر چه گریه می کنید؟!فرمودند:بعد از اینکه مرحوم پدرت رحلت کرد با خود فکر میکردم که امام علی علیه السلام چگونه از زحمات علامه تشکر می کند.؟!

تااینکه یک شب در خواب دیدم قیامت برپا شده است،مردم در صحرای محشر هستند،رفتم طرف حوض کوثر دیدم که حضرت امیر علیه السلام در کنار حوض ایستاده اند و محبین خودش را با کاسه های بلورین که پر از آب زلال است سیراب می کنند،مدتی به این کیفیت گذشت،ناگهان صدایی از بین مردم بلند شد،گفتم چه خبر شده است؟! گفتند:که علامه امینی به حوض کوثر و به محضر علی علیه السلام مشرف میشوند.من منتطر بودم که ببینم امام چگونه با علامه برخورد می کنند،دیدم امام کاسه را زمین گذاشت و دو دست مبارکش را از حوض پر کرد و آب را به صورت علامه پاشید و علامه را با دستان مبارکش سیراب نمود و سپس فرمود:خدا رویت را سفید کند که تو صورت ما را سفید کردی)

سرانجام این مجاهد نستوه پس ار تحمل دو سال بیماری در روز جمعه 12 تیرماه 1349برابر28ربیع الثانی 1390هجری قمری نزدیک ظهر بدرود حیات گفت.

روحش شاد و یادش گرامی


  
  

در این مطلب، قسمتی از سخنان گوهربار حضرت رضا(ع) در مورد رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامتی بدن ذکر شده است. امیدواریم با توجه به توصیه های آن حضرت و بهره گیری از تجربیات حکمای طب سنتی، همیشه از بدنی سالم و به دور از هر گونه بیماری برخوردار باشید.
¤ برای افزایش حافظه هر روز هفت مثقال کشمش سیاه ناشتا بخورید.
¤ برای جلوگیری از زرد شدن ناخن ها و فاسد شدن اطراف ناخن ها و شکاف دار شدن روی ناخن ها هر پنج شنبه ناخن های خود را کوتاه کنید.
¤ حمام با آب گرم باعث نظافت بدن می شود و حمام با آب سرد باعث طراوت و شادابی پوست بدن می شود.
¤ هنگامی که گرسنه هستید غذا بخورید و به محض این که احساس سیری کردید دست از غذا بکشید.
¤ زیاده خوری باعث چاقی می شود و باعث اختلال در کار قلب شده و ایجاد امراض مفصلی مزمن مانند نقرس می کند.
¤ با شکم سیر حمام نکنید زیرا باعث قلنج می شود.
¤ برای جلوگیری از درد معده تا دست از غذا نکشیده اید، آب ننوشید.
¤ کسانی که توأم با غذاخوردن آب می نوشند، دستگاه هاضمه را از ابتدای کارش، از کار باز می دارند. به عارضه ضعف دستگاه گوارشی مبتلا خواهند شد زیرا نوشیدن آب در اول طعام، معده را از هم باز می کند و عارضه گشادی معده پدید می آورد.
¤ هر کس می خواهد در فصل زمستان از بیماری سرماخوردگی در امان بماند، همه روزه سه قاشق عسل بخورد. عسل سالم نشانه هایی دارد. عسل هایی که وقتی جلوی بینی می گیرید بوی تندش شما را به عطسه وامی دارد یا عسلی که آدم را دچار بی حالی و سستی می کند و آن عسلی که زبان آدم را می سوزاند، عسل های خوبی نیستند.
¤در فصل زمستان گل نرگس ببویید، بوییدن این گل را به طور استمرار رعایت کنید تا از سرماخوردگی در امان بمانید. همچنین استشمام(سیاه دانه) آدمی را از سرماخوردگی ایمن می دارد.
¤ کسانی که می خواهند از سردرد و باد شکم در امان باشند، ماهی تازه بخورند. این عمل را هم در فصل زمستان و هم در تابستان انجام دهند، چون ماهی تازه برای پیشگیری از این گونه دردها بسیار سودمند می باشد.
¤ آنان که می خواهند همیشه با نشاط باشند، تا می توانند از شام شب بکاهند و شب ها سبکبار به رختخواب بروند.
¤ کسانی که می خواهند از ابتلا به مرض یرقان در امان بمانند، در فصل تابستان به اتاق های در بسته و دم کرده و بدون تهویه وارد نشوند و همچنین در فصل زمستان یک مرتبه از اتاق گرم به هوای سرد نروند، بلکه صبر کنند، تا بدن شان با هوای تازه مأنوس شود.
¤ کسانی که به دندان خود علاقه مندند قبل از خوردن شیرینی، کمی نان بخورند تا خرده های نان میان دندان ها را پر کند و نگذارد مواد شیرین به آنها آسیب بزند.
¤ هر کس می خواهد که صفرا را از بین ببرد چیزهای خنک و نرم بخورد، بدنش را استراحت دهد، از ایستادن زیاد بپرهیزد و به صورت شخصی که دوستش دارد زیاد بنگرد.

 


90/8/21::: 10:49 ع
نظر()
  
  

 هفت اصل پیشگیری از بیماریها

  1. تا زمانی که گرسنه نشده اید، بر سر سفره ننشینید.
  2. کمی قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید.
  3. شبها قبل از خواب حتما اجابت مزاج انجام شود.
  4. تنها زمانی که در سلامت و نشاط به سر می برید، هر نوع غذایی که هوس کردید میل کنید (البته به استثنای غذاهای ممنوعه).
  5. هنگام کسالت و بی میلی از هیچ نوع مواد خوراکی و نوشیدنی استفاده نکنید.
  6. هرگاه اولین لقمه غذا را در دهان گذاشتید و احساس خوبی به شما دست نداد، غذا میل نکنید تا کاملا اشتها پیدا کنید.
  7. هنگام بیماری یا کسالت، هر نوع خوراکی یا غذا را که هوس کردید میل نکنید، بلکه عکس آن غذاها را میل کنید.

امید است با رعایت موارد فوق همیشه سالم و تندرست باشید

بر گرفته از سایت دکتر خدادادی                    http://www.tebbeghorani.com

 


90/8/20::: 4:13 ع
نظر()
  
  

  سلام قولا من رب رحیم

با توجه به اهمیت مزاج شناسی در طب ایرانی اسلامی، قسمتی را به این مهم اختصاص داده ایم؛ این قسمت در چند بخش توسط سرور عزیزمان استاد حسین آبزن تهیه شده است؛که توسط دوست عزیزمان مسعود نوریان اردکانی (ازفعالین مطبوعاتی استان یزد) برایمان ارسال شده است.

امیدواریم با مطالعه این بخش واستفاده از آن در زندگی روزمره سلامتی وشادکامی رابرای خود واطرافیانتان به ارمغان بیاورید. در ضمن با ارائه نظرات وانتقادات خودتان ما را در این جهاد مقدس یاری فرمایید . با تشکر

مزاج ها، شاه کلید طب سنتی

مزاج شناسی

شایدبتوان گفت که مزاج شناسی مهم ترین بخش درفهم طب سنتی ابران وهم چنین طب اسلامی است.برای اینکه به اهمیت این موضوع پی ببریدلطفا به مقدمه زیرتوجه فرمایید

-همواره  تفاوت بین افرادتوجه مارا به خود جلب میکند

ادامه مطلب...

90/8/13::: 2:22 ع
نظر()
  
  

مدتی است که یوسف سلامی خبرنگار حوزه سلامت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، هر از چند گاهی خبری را در مورد حواشی طب سنتی تهیه و از بخشهای خبری سیما خصوصا خبر 20:30 پخش میکند. که ضدیت تمامی این خبرها با طب سنتی و اسلامی مشهود است و در جهت تخریب این طب الهی میباشد. یک روز به نمک دریا گیر میدهند وآن را سمی معرفی می کنند. روز دیگر به مطب و فروشگاه یکی از اساتید طب سنتی میروند و صورت ایشان  را شطرنجی کرده، و پس از آنکه آن استاد از تهیه خبر مغرضانه آنها جلوگیری می کند او را شیاد و دشمن سلامتی مردم معرفی می کنند... .

جالبتر اینکه در تمامی این خبرها یک طرف ماجرا معاونت دارو و درمان دانشگاه شهید بهشتی تهران است، که در این خبرها به عنوان شاکی و مدعی العموم مطرح است.

اما ماجرا این است:

پس از انتصاب رییس سابق سازمان انتقال خون به ریاست دانشگاه شهید بهشتی فشار بر طب سنتی از طریق مراجع قضایی و همچنین از طریق خبرهای حوزه سلامت سیما بیشتر شده است.

ادامه مطلب...

90/8/9::: 6:24 ع
نظر()
  
  

سلام بر عاشقان طب سنتی

باعرض تسلیت خدمت حضرت صاحب الامر،مقام معظم رهبری و همه دوستان و عاشقان و شیفتگان ائمه اطهار به مناسبت شهادت حضرت جوادالائمه علیه السلام.

با وجود مدت کمی که از ایجاد این وبلاگ میگذرد اشتیاق عزیزان در بازدید این وبلاگ و وبلاگ های مشابهی که در این مدت بصورت خودجوش در حمایت از استادخیراندیش ایجاد شده،نشان میدهد که طب سنتی و اسلامی کم کم دارد جای خود را که الحق و الانصاف در صدر درمان های  لا علاج بیماریها قرار دارد پیدا کرده و جایگزین طب کلاسیک و جراحی های بی اساس و درمان های من درآوردی میشود.در این مدت عزیزانی مشوق و باعث دلگرمی ما شدند که ما بنا به وظیفه و  عرض ادب و ارادت خواستیم که از آنها تشکر کنیم عزیزانی از جمله  دکتر خیراندیش،دکتر بسکی ، دکتر ابراهیمی،دکتر  شیبا،دکتر جمالی ،آقای آبزن از اردکان و  دوستانی که پیام گذاشته بودند،مسعود نوریان از اردکان ،حسین ، علی ،مهلا و . . . اگر عزیزانی هم از قلم افتاده اند که مطمئنا حافظه ما با وجود غذاها و چیزهایی که طب کلاسیک در درمان ها به خورد ما داده  فراموش شده عذرخواهی میکنم.